Projecten & Concepten


Stichting Vermaeck ontwikkelt culturele, sportieve en maatschappelijke projecten en producties op bijzondere plekken in Rotterdam waar bewoners en toeristen elkaar ontmoeten en een onverwachte ervaring beleven. Door samen te werken in een netwerk aan creatieve partners ontstaan breed gedragen tijdelijke initiatieven op pleinen, het water en in het park. Wat is ons drijft is een levendige stad, in de zomer én in de winter. Onze ambitie is onze projecten te verbinden met bestaande attracties, stedelijke functies en maatschappelijke thema’s waardoor het resultaat net zo dynamisch is als de stad zelf; Rotterdam is dé ontmoetingsplek voor iedereen!

 
 

Popfestival ODE

Op Popfestival ODE reis je dwars door 50 jaar popmuziek. Via een compleet album, een oeuvre of een eigentijdse benadering: op allerlei manieren wordt een ode gebracht aan de muziek. Deze ode brengen we uit aan onvergetelijke artiesten uit het verleden waarvan de muziek van grote invloed is geweest, maar ook aan bands die nog steeds bestaan en nu al geschiedenis schrijven.

Popfestival ODE is een unieke kans om in één weekend The Cavern Beatles (The Beatles), Pink Project (Pink Floyd) en The Scientists (Coldplay) live te zien. Herbeleef de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia in Rotterdam Ahoy op 21 en 22 maart 2020.

Kijk voor meer informatie op: www.popfestivalode.nl
 
 

IJsvrij Festival

IJsvrij Festival is een romantische ijsbaan met winterpaviljoen op Plein 1940, in het centrum van Rotterdam. Het festival brengt gezinnen, wijkbewoners, vrienden en collega’s bij elkaar om te genieten van dit nostalgische en winterse tafereel. Het IJsvrij Festival zorgt voor warmte en gezelligheid in de koudste periode van het jaar.

Kijk voor meer informatie op: www.ijsvrij.nl
Foto's: Annemieke van der Togt
 
 

Fabeltjesland

Op Zaterdag 29 september opent in LP2 op de Wilhelminapier in Rotterdam de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant. Het spektakel brengt een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant. Het is die dag precies 50 jaar geleden dat de serie voor het eerst op de televisie werd uitgezonden. Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant is een co-productie van Bureau Vermaeck en Theo Braams Projecten. In samenwerking met ©De Levita Productions B.V. & Rubinstein Pictures B.V.

Kijk voor meer informatie op: www.fabeltjesland.nl
Foto's: Roy Beusker