Projecten & Concepten


Stichting Vermaeck ontwikkelt culturele, sportieve en maatschappelijke projecten en producties op bijzondere plekken in Rotterdam waar bewoners en toeristen elkaar ontmoeten en een onverwachte ervaring beleven. Door samen te werken in een netwerk aan creatieve partners ontstaan breed gedragen tijdelijke initiatieven op pleinen, het water en in het park. Wat is ons drijft is een levendige stad, in de zomer én in de winter. Onze ambitie is onze projecten te verbinden met bestaande attracties, stedelijke functies en maatschappelijke thema’s waardoor het resultaat net zo dynamisch is als de stad zelf; Rotterdam is dé ontmoetingsplek voor iedereen!

 
 

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is het grootste gratis straatfeest van Nederland. Bureau Vermaeck organiseert dit iconische evenement sinds 2023. Parades, battles, de grootste Rueda de Casino van Nederland, live shows, soundsystems: 5 dagen lang is het feest in de binnenstad van Rotterdam!

Kijk voor meer informatie op: www.rotterdamunlimited.com

 
 

IJsvrij

IJsvrij is een romantische ijsbaan met winterterras op Plein 1940, in het centrum van Rotterdam. Het festival brengt gezinnen, vrienden en collega’s bij elkaar om te genieten van een winters tafereel met een leuke activiteiten. IJsvrij is het eerste project dat Bureau Vermaeck zelfstandig heeft opgestart in 2017 en is jaarlijks een terugkerend succes.

Kijk voor meer informatie op: www.ijsvrij.nl
Foto's: Annemieke van der Togt

 
 

World Police & Fire Games 2022

Bureau Vermaeck was verantwoordelijk voor de totale organisatie van de World Police & Fire Games, van de openingsceremonie in de Kuip, tot het atletendorp op het Willemsplein, de 63 sporten verspreid over het hele land en de sluitingsceremonie op de Coolsingel. De World Police & Fire Games zijn de internationale spelen voor politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers. Van 22 juli t/m 31 juli 2022 verwelkomden we meer dan 5.500 sporters en 25.000 bezoekers uit 70 landen in Rotterdam. Het evenement had een economische spin off van 9,4 miljoen euro voor Rotterdam. De deelnemers beoordeelden het evenement gemiddeld met een 8,2.

Kijk voor meer informatie op: www.wpfgrotterdam2022.com
Bekijk de aftermovie.

 
 

Songfestival 2021

In opdracht van Rotterdam Festivals heeft Bureau Vermaeck het stadsprogramma op Rotterdam Zuid van het Eurovisie Songfestival in mei 2021 georganiseerd. Hiervoor heeft Bureau Vermaeck de To be Told Series ontwikkeld. In 10 afleveringen brengen bekende én minder bekende Rotterdammers hun verhaal en openen daarmee het hart van de stad; in woord, performance, theater of in muziek. Opgenomen in Theater Zuidplein en gepresenteerd door Evita de Roode en MC JR. De To be Told Series werd uitgezonden via de kanalen van het Stadsprogramma.

 
 

Fabeltjesland

Op Zaterdag 29 september opent in LP2 op de Wilhelminapier in Rotterdam de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant. Het spektakel brengt een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant. Het is die dag precies 50 jaar geleden dat de serie voor het eerst op de televisie werd uitgezonden. Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant is een co-productie van Bureau Vermaeck en Theo Braams Projecten. In samenwerking met ©De Levita Productions B.V. & Rubinstein Pictures B.V.

Kijk voor meer informatie op: www.fabeltjesland.nl
Foto's: Roy Beusker
 
 

Dutch Ultimate Fire Fighter

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam wordt sinds 2017 de Ultimate Fire Fighter competitie georganiseerd. De deelnemers strijden op een parcours om de titel van de ultieme brandweerman/-vrouw van Nederland. Niet alleen brandweerlieden betreden de arena. Ook mensen die werkzaam zijn bij de politie, Dienst Justitiële inrichtingen of de Douane mogen deelnemen aan de wedstrijd. Bureau Vermaeck organiseert deze competitie samen met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.